Over Candelis

“De geur is het begin, de beleving het resultaat en daartussen een zo klein mogelijke ecologische voetprint.”

Passie voor geuren

Dat geuren iets met je doen, is algemeen bekend. Een geur kan je vrolijk maken, het kan je ergens voor waarschuwen, of ergens aan doen herinneren. Uiteraard maakt de geur van Candelis je blij en vrolijk. De passie voor geuren is onze basis. De geuren zijn uniek, ze zijn door ons zelf ontwikkeld en dus nergens anders te vinden.

97845746534

Duurzaamheid

Maar met alleen een geur ben je er nog niet. De geur heeft een jasje nodig. Bijvoorbeeld in de vorm van een geurkaars, geurstokjes, zeep of shampoo. Geuren kun je met vele soorten ingrediënten maken, maar bij Candelis staat het voorop dat de gebruikte ingrediënten natuurproducten zijn. De impact op mens en natuur heeft continu onze aandacht. De verpakking voldoet aan duurzaamheidseisen en de verzending is milieuvriendelijk verantwoord. Kortom onze ecologische voetprint is zo klein mogelijk. Candelis is dus 100% eco-friendly.

De geur maakt de herinnering

Ecologisch wordt nog weleens geassocieerd met simpel, eenvoudig, zweverig, maar daar denken wij anders over. Een ecologisch product kan ook gewoon mooi en elegant zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat zorg voor de natuur en luxe perfect samen kunnen gaan.

Voeg daar de hoge kwaliteitsnormen van de handgemaakte Candelis producten aan toe en je hebt de ideale mix. Juist die mix zal je beleving van de geuren en het genieten ervan vervolmaken. Want uiteindelijk is het doen herleven van een herinnering of juist het maken ervan door een mooie geur ons doel, om je van het leven te laten genieten. Enjoy Life, Enjoy Candelis.

98745679

Ecologische voetprint

Het begrip duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wij werken volgens de daarvoor geldende eisen en verwachtingen. Maar ons motto is “ecologisch is logisch”, want duurzaamheid is niet hetzelfde als ecologisch. Candelis laat een zo klein mogelijke ecologische voetprint achter, en dat gaat verder dan het voldoen aan eisen van duurzaamheid. Meer lezen over het verschil tussen duurzaamheid en ecologisch? Lees hier onze blog: Waarom duurzaam vaak niet ecologisch is.

Candelis maakt gebruik van natuurlijke sojabonen die verbouwd worden op ecologische plantages. De geur- en kleuroliën zijn van bloemen en planten afkomstig (plantaardig materiaal). De sojawas  zorgt ervoor dat onze geurkaarsen  30-40% langer mee gaan dan de gebruikelijke kaarsen. Dat betekent heel wat meer branduren en de roetuitstoot is een stuk minder. Bovendien worden de geuren beter verspreid. Meer lezen over sojakaarsen? Lees hier onze blog: 5 redenen om te kiezen voor sojakaarsen.

Glas gebruiken we voor de geurkaarsen en de geurstokjes en kan goed gerecycled of hergebruikt worden. Maar je kan er natuurlijk ook andere dingen mee, zie daarvoor ook onder FAQ waar een aantal leuke ideeën worden gedeeld om het glas te hergebruiken. Het gebruik van plastic wordt tot het minimum beperkt. Onze wax melt bars verpakken we daarom in paperwise papier en niet in plastic. Uiteraard draagt het papier van onze verpakking het FSC keurmerk. 100% gerecycled papier en gerecycled karton worden onder andere gebruikt voor de (cadeau)verpakkingen en de verzending van de Candelis kwaliteitsproducten. Lees hier onze blog: Waarom kiezen voor duurzaam papier?

Op deze manier is onze ecologische voetprint zo klein mogelijk. De producten van Candelis zijn dan ook 100% eco-friendly en dat draagt bij het aan feel good gevoel als je de producten van Candelis gebruikt. Wist je trouwens dat allergische reacties bij onze producten veel minder voorkomen? Dit komt door de zorgvuldige samenstelling van de eco-friendly ingrediënten. 

iStock 507216912 scaled
Pleun4915

Beleven en herinneren

Ken je dat gevoel dat je je opeens heel erg goed ging voelen, of een hele fijne associatie kreeg? Grote kans dat dat door de geur kwam, zonder dat je het je realiseerde werd je door de geur herinnert aan een fijn moment uit het verleden, ja misschien wel uit een ver verleden. Ons doel is je door middel van geuren een prettig en comfortabel gevoel te geven als je onze producten gebruikt. De geuren kunnen een fijne herinnering oproepen of maken. Je kan er lekker bij weg dromen of energie van krijgen. Experience and remember! Wil je meer weten over wat geuren voor ons betekenen? Lees hier onze blog over geuren.

Genieten van het lichtspektakel van de vuurvlieg was voor Candelis een belangrijke inspiratiebron. Het kleine wonder van de natuur, je komt ze niet veel meer tegen, maar als je ze eenmaal gezien hebt, vergeet je dat je leven niet meer. De vuurvlieg staat voor het verspreiden van licht op een natuurlijke manier. Het licht heeft als doel om elkaar te vinden en te verbinden. Het licht is voor ons gelijk aan geuren. Je mooiste belevingen en herinneringen op een natuurlijke wijze vinden en verbinden aan de hand van een waar fragrance spectacle! Meer lezen over het spektakel van de vuurvlieg? Lees hier onze blog over het spektakel van de vuurvlieg.

Exclusieve en elegante producten

We maken onze geuren volledig zelf. Daar hebben we gepassioneerede parfumeurs voor in huis. Hiermee kunnen we garanderen dat de geur het gewenste resultaat geeft. De geuren zijn dus uniek en kom je nergens anders tegen.

Omdat we graag onze liefde en passie voor geuren en het ambacht inbrengen, zijn onze producten handgemaakt. Hiermee zijn we in staat hoge kwaliteit te leveren. Dat uit zich niet alleen in meer brand- en of gebruiksuren, maar ook in de exclusieve en elegante uitstraling van de producten. We willen je in alle opzichten van de geuren laten genieten. High quality en handmade zijn daarom belangrijke waarden voor Candelis. .

Tulpen4752 scaled