Top 10 leukste ideeën Valentijnsdag

Top 10 leukste ideeën Valentijnsdag

Valentijnsdag, het is bijna weer zo ver. Hoe ga je dit jaar jouw Valentijn verrassen? Het is door alle coronaperikelen allemaal misschien wat lastiger geworden, maar de liefde is altijd belangrijk. Op een dag zoals Valentijnsdag kunnen we onze liefde voor die ander openlijk tonen. Misschien is het in deze tijd zelfs nog belangrijker om elkaar te laten weten wat je voelt. We kunnen allemaal wel wat positieve vibes gebruiken, dus waarom doen we dit jaar niet iedereen die we liefhebben een hart onder de riem steken met een kleine attentie en een blijk van liefde?

De dag van de liefde

Natuurlijk blijft Valentijnsdag de dag van de geliefdes en de geheime liefdes, dus hier mogen we zeker niet aan voorbij gaan. Daarom hebben we 10 leuke ideeën om Valentijnsdag in deze tijd toch speciaal te maken.

1. Uit eten

Uit eten gaan in een restaurant met je geliefde is waarschijnlijk nog geen optie, maar dat wil niet zeggen dat je niet romantisch kunt dineren. Sterker nog, een intiemere setting dan thuis kun je bijna niet bedenken. Dek de tafel voor twee op een stijlvolle manier en natuurlijk horen daar kaarsen bij. Het licht heeft als doel om elkaar te vinden en te verbinden. Dat is nu juist precies waar Candelis voor staat, dus kies voor een van de 100% ecologisch en handgemaakte producten van Candelis om jullie te verbinden. Bestel bij je favoriete restaurant een heerlijke maaltijd, zet een romantisch muziekje op en geniet van een intieme avond samen.

AdobeStock 227223318

2. Maak een covido

Je vraagt je natuurlijk af wat in hemelsnaam een ‘covido’ is. Dat is een video van cupido in covid tijd. Verkleed jezelf als cupido en maak een videoboodschap. In deze boodschap nodig je jouw geliefde uit voor een date thuis of voor een date zodra de horeca weer open is.
 

3. Film kijken

De kans is groot dat tijdens Valentijnsdag ook de bioscopen nog dicht zijn, maar je kunt natuurlijk ook thuis een filmavond creëren. Haal wat lekkere hapjes in huis, breng de woonkamer in de juiste sfeer en vraag wat zijn of haar favoriete film is en duik samen op de bank.
 

AdobeStock 315996731

4. Ga naar een concert! (thuis)

Zijn jij en je geliefde liefhebbers van muziek? Helaas zit het bezoeken van een festival of concert er nog niet in maar je kunt wel samen een livestream bekijken. Je hoeft er de deur niet voor uit, geen lange rij bij het toilet en je hapje en je drankje bij de hand. Mocht er op Valentijnsdag geen online evenement zijn wat je aanspreekt, dan zijn er natuurlijk ook nog andere opties. Op Netflix zijn er tal van concerten die je kunt bekijken. Bijvoorbeeld Shawn Mendes Live in Concert, de Taylor Swift Reputation Stadium tour of Homecoming: A Film By Beyoncé. Tijdens dit soort films kom je soms zelfs backstage, dus dan wordt het een hele bijzondere ervaring. Natuurlijk kan het nog simpeler. Hou een muzieksessie bij je thuis. Kies om de beurt je favoriete liedje wat je wilt luistern via Spotify. Zo leer je elkaars muziekkeuze beter kennen en heb je een leuke middag of avond.
 

5. Wandelen

Wandelen is helemaal hot tegenwoordig. We kunnen ook niet zoveel anders, dus waarom niet lekker erop uit trekken met zijn tweeën? Ga naar het bos of het strand om lekker uit te waaien en neem desnoods een picknickmand mee met wat lekkere hapjes en een drankje. Er is altijd wel een plekje te vinden uit de wind waar jullie samen even van elkaar en de inhoud van de picknickmand kunnen genieten.
 

AdobeStock 315978571

6. Samen relaxen met een wellnessmiddag

Zorg voor twee badjassen, een heerlijke massageolie, olie en rozenblaadjes voor in bad. Maak het compleet met een flesje bubbels, wat hapjes en heerlijk ruikende kaarsen, wax-melts of reed diffusers van Candelis. Zet de verwarming wat hoger en nodig je Valentijn uit voor een ‘spa@home’ middag. Ga samen in bad, geef elkaar een heerlijke massage, drink champagne en geniet van de hapjes. Zet een ontspannend muziekje op, zorg voor een romantische setting en dan wordt het zeker een heerlijke en relaxte Valentijns date.
 

AdobeStock 216807971

7. Boek een hotel

Ook al gaat het er anders aan toe in deze coronatijd, je kunt nog wel met je geliefde een hotelkamer boeken. Vaak zijn er ook mogelijkheden om ook eten op de kamer te bestellen. Behalve een wandeling door de stad zal er niet zo veel te doen zijn, maar je hebt wel lekker veel tijd voor elkaar.
 

8. Glühwein wandeling

Steeds meer horecazaken hebben buiten een afhaalpunt waar je bijvoorbeeld glühwein kunt kopen of andere lekkere hapjes en drankjes. Stippel een leuke route uit en nodig je Valentijn uit om samen met jou deze route te lopen. Natuurlijk doe je onderweg al die leuke ‘glühwein-to-go’ tentjes aan en dan krijgen jullie het niet alleen warm van elkaar, maar worden jullie vanbinnen ook nog eens heerlijke verwarmd door het heerlijke drankje. Er zijn ook speciale ‘glühwein-routes’ samengesteld, bijvoorbeeld in Rotterdam of Amsterdam. In zo’n geval hoef je zelf niet van tevoren de route uit te stippelen.
 

9. Wijn, wijn en nog eens wijn

Zijn jij en je geliefde wijnliefhebbers? Wat is er dan leuker om thuis een wijnproeverij te organiseren. Je kunt hiervoor een deskundige inschakelen die coronaproof de wijn bij je thuisbezorgd of je gaat zelf aan de slag en bestelt een aantal flessen wijn. Het is misschien leuk om er een thema aan te hangen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor Spaanse wijnen en daar ook wat tapas bij te bestellen. Je kunt deze corona-Valentijns-date ook helemaal coronaproof doen als je de date op afstand wilt doen. Stuur in dat geval je geliefde een pakketje op Valentijnsdag met alle ingrediënten voor de wijnproeverij, inclusief de hapjes. Zorg dat je zelf exact dezelfde spullen in huis hebt. Doe een lief kaartje bij het pakket en laat je Valentijn op een bepaalde tijd inloggen op Zoom om samen met jou op afstand de wijnproeverij te doen.
 

AdobeStock 316028910

10. Cultuur snuiven

Houden jij en je Valentijn er wel van om op zijn tijd wat cultuur te snuiven? Maak samen dan een museum tour online. Er zijn genoeg musea die deze online-tours aanbieden. Je kunt de tour ieder vanaf je eigen locatie doen, maar je kunt ook samen vanaf één plek de tour ondernemen. Natuurlijk hoort hier ook een lekker hapje en drankje bij. Maak of koop zo’n romantische Valentijnstaart. Samen met een heerlijke mok thee of een bak koffie en dan begint de museummiddag goed. Natuurlijk kun je na afloop nog een wijntje en een hapje nemen.
Een alternatief voor de museum online tour is samen een workshop doen, bijvoorbeeld een workshop schilderen online. Maar je kunt natuurlijk ook twee canvas doeken kopen met wat verf en elkaar gaan schilderen. Het levert in ieder geval veel hilarische momenten op tijdens jullie Valentijns date en wie weet schuilt er in een van jullie nog wel een kunstenaar.
 

Geef een bijzonder cadeau deze Valentijn

Ben je nog op zoek naar een speciaal cadeau? Met onze handgemaakte geurkaarsen, waxmelts en geurstokjes geef je iets bijzonders. Nu tijdelijk gratis ingepakt en met handgeschreven kaartje.

Een hart onder de riem

Bovenstaande date ideeën zijn vooral om samen met je Valentijn te ondernemen. Maar je kunt deze tips ook gebruiken om samen met iemand te doen die in deze coronatijd wel wat aandacht kan gebruiken. Veel mensen zijn beperkt in hun normale dagelijkse leven door corona en voelen zich soms eenzaam. Met sommige bovenstaande ideeën kun je misschien even hun dagelijkse sleur onderbreken. Ook al is Valentijnsdag oorspronkelijk een dag voor geliefden, je mag natuurlijk ook iemand anders waar je om geeft in het zonnetje zetten. Stuur bijvoorbeeld zo’n leuk blikje uit de Tin collectie van Candelis. Iedere keer als de ontvanger het kaasje aansteekt en de heerlijke geur ruikt, zal je even een glimlach op haar of zijn gezicht toveren. Zo maak je met een kleine attentie ook een ander zijn dag weer de moeite waard. Klik hier om onze 100% eco en handgemaakte producten te bekijken.